Cukor, só, mindendió

Nemrég az egyik állatorvosi rendelő megosztott egy videót, ami tulajdonképpen azt mutatta meg, hogy miből is áll egy kutya felkészítése, egy kiállításra.
Az elejétől, a végéig vették az egészet. A fésülés, trimmelés… és az a rengeteg lakk is mind- mind látszik a videón.
Alatta a kommentekben persze jöttek a felháborodott gazdik, hogy miezmár, hogy a kutyát kiteszik ennek!?
Ez nem egészséges, egyáltalán nem természetes a kutyának, és annak viselkedési normájának.
A képbe került ( ne kérdezzétek hogyan!? ), hogy bizonyos kutyáknak meg miért kell vágni a fülét, illetve farkát, és mennyire örülnek, hogy ezeket a beavatkozásokat betiltották, ugyanezt kellene tenni a kiállításokkal is, vagy legalábbis ezekkel a kozmetikai eljárásokkal.

Namármost…tény, hogy a téma megosztó. És nem feltétlenül tudnék se ellene, se mellette kiállni teljes vállszélességgel. DE… azok a gazdik, akik valóban minőségi tenyésztéssel foglalkoznak, bizony elfognak menni ezekre a kiállításokra és nyilván céljuk lesz az is, hogy a kutyusaik a lehető legjobb eredményt érjék el. És valahol ez azoknak a kutyásoknak is érdeke, akik később minőségi kutyákat szeretnének vásárolni, mert ezek a gazdik valószínű minden tőlük telhetőt megtesznek azokért a kutyákért.

A fésülés, trimmelés, és egyéb módjai a kutyus szőrének ápolására pedig kifejezetten jót tesz a kutyának. Gondoljunk csak arra, amikor a kutyus alig lát a szeme elé lógó szőrkupactól… Azok a lakkok,samponok amiket pedig használnak, már kaphatók gigabio minőségben is… tehát ezekben már a káros dolgok igen elenyésző mennyiségben fordulnak elő, vagy egyáltalán nincs is.
7f75e895d75d1e19010429991ac95d33
És könyörgöm… a fül vágásának, a farok csonkításának, mégis mi köze van a versenyekhez??? Oké, hogy ez probléma, rendben van, hogy a témát támadjuk, de mi a francért kell mindenbe belekeverni azokat a dolgokat amiket ellenzünk?!

És ami nekem külön tetszett a sztoriban, a szóban forgó videóban a kutya, akit éppen szépítettek, egy hang nélkül, mozdulatlanul várta, hogy a kozmetikus végezzen a csinosítással. Se egy apró frusztrációra utaló jel, se egy vakkantás, hogy bármi fáj neki, se egy nyüszítés, hogy már elege van, semmi.
Végső soron azért, ez lenne a lényeg nem?!

De az rendben van, hogy néhány gazdi magabiztosan kijelenti, hogy ő azért nem jár a kutyával futtatókba, mert a kutyája nem szeret kutyák közt lenni. És ezt egyértelműen ki is mutatja. Nos… az is egyértelmű, hogy az a kutya antiszociális, és a társas viselkedésén javítani kellene, ami a gazdi felelőssége, és a kutya érdeke.
Ez a kutya, nem mutatta, hogy nem szereti ezt. Ami lehet a megszokás miatt, de az is lehet, hogy szimplán ez őt egyáltalán nem zavarja. A kutya véleménye a körülötte lévő dolgokról, a reakcióiból elég egyértelműen kikövetkeztethető.

Mindenesetre elgondolkodtató, hogy kinek mi jut eszébe először egy ilyen videó láttán.

Abban pedig nem vagyok biztos, hogy az amikor a kutya be van öltöztetve, az sokkal természetesebb közeg lenne számára…!?

99275dafc9d5b2083f01e27e0f4de57e
Most komolyan… ?!

Kövess minket itt is:
https://www.facebook.com/onlinedogger/
https://www.instagram.com/onlinedogger/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s