Mit egyen a kutyám?

Manapság már nagyon sokféle megoldást kínálnak erre a kérdésre…a különböző prémium tápoktól kezdve, a nyers-húsos menükön át…ilyen meg olyan diéták: BARF,PREY… (kettő közti különbség: a PREY egy az egyben úgy kínálja a kutya elé az ételt,ahogyan a természetben is találkozna vele… egészben vagy nagyobb darabokban,szőröstűl bőröstűl, a lazacolajon és a zöldkagylón kívül más kiegészítőt nem tartalmaz az étrend, illetve mellőzi a zöldséget, gyümölcsöt is, 80% izomhús vagy hal – 10% csont vagy húsos csont – 10% belsőség)
dog bowl hungry meal eat.jpg
Namármost… Megtévesztő lehet, hogy egyre több kutyust visznek kozmtikushoz, és öltöztetnek fura kis ruhákba… ettől függetlenül,ha biológiailag vesszük szemügyre kedvencünk akkor feltűnhet,hogy ragadozó. 

A fogazata éppúgy, mint az emésztőrendszere.
Az állkapcsát nem tudja oldalra mozgatni, csak függőlegesen, éppen ezért nem is nagyon rág, csak darabol vagy tép és nyel.

Mivel úgy vannak megalkotva,hogy állati eredetű fehérjéket és zsírokat fogyasztanak, amit könnyű emészteni, emésztőrendszerük rövid.
Nagyon kis mennyiségben van jelen a szervezetében az amiláz enzim, aminek az lenne a feladata, hogy a szénhidrátokat dolgozza fel,eméssze meg. Ezért, ha olyan ételt kap aminek magas a szénhidrát tartalma, azzal nagy mértékben leterheled a szervezetét.

És akkor itt ejthetünk néhány szót a tápokról…mert azok meg tele vannak gabonával. A hústartalmuk pedig néhány % csupán.
Ha mégis a tápokat böngészed, ezekre érdemes figyelni. Minél kevesebb szénhidrát, minél több hús és zöldség.
Feeding a raw diet_ Learn how much raw to provide your dog!
Mi a B.A.R.F. mellett tettük le a voksunk.
Sok olyan kutyásnak lehet megoldás,akinek például allergiás a kedvence, vagy akár az elhízás is lehet probléma. Nálunk például nem akartak csökkenni a kilók, de ha én állítom össze a napi menüt, könnyebben átlátom mi okozhatja a problémát.
A B.A.R.F. annyival egészül ki, hogy itt már játszik a zöldség és a gyümölcs is, illetve több kiegészítőt is használhatsz, attól függően milyen a kutyus terhelése, mennyi idős.
Érdemes alaposan körbejárni a témát.

Arányok: 40% csontos hús – 30% csont nélküli hús – 15% belsőség – 10% zöldség-gyümölcs – 5% kiegészítők: életkorának, aktivitásának, egészségi állapotának megfelelően

Az étrend előnyei:

 •  erős immunrendszer
 •  erős inak, szalagok és csontok
 •  fejlettebb izomzat
 •  allergiák kiküszöbölése
 •  emésztés helyreállítása, kevesebb szélet
 •  szép szőr
 •  kevesebb fogkő
 •  vérkeringési problémák enyhülése
 •  aktivitás
 •  jó étvágy
 •  optimális testsúly

Tehát, teljesen mindegy milyen ruha van a kutyán, és hányszor jár a héten kozmetikushoz… erre van szüksége. Húsra, még egy kis húsra, némi zöldségre és gyümölcsre, és igényei szerint étrend kiegészítőkre. Így nem csak szép lesz és csinos, hanem egészséges is! 🙂

Pacsi 😉

Kövess minket itt is:
https://www.facebook.com/onlinedogger/
https://www.instagram.com/onlinedogger/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s